Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Investor in People’ keurmerk voor St. Antonius

Het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein heeft als eerste ziekenhuis in Nederland het ‘Investor in people’ keurmerk gekregen.
‘Investor in People’ keurmerk voor St. Antonius

Het keurmerk wordt uitgereikt aan bedrijven die bovengemiddeld investeren in werknemers. Het ziekenhuis in Nieuwegein staat ook al twee jaar bovenaan de lijst ‘Beste ziekenhuis van Nederland’ van Elsevier.

Van pilots naar algeheel keurmerk

“In 2005 zijn we begonnen met een aantal pilots”, vertelt Marga Noz, hoofd P&O van het ziekenhuis. “Deze pilots kregen na afloop allemaal het keurmerk ‘Investor in People’. Vervolgens wilden we ervoor zorgen dat het hele ziekenhuis het keurmerk kreeg. We hebben aan alle eisen voldaan en we merken dat zowel bestuurder als receptioniste allemaal erg betrokken zijn bij de veiligheid van patiënten en zorg die we leveren. Op dit moment zien we het project trouwens niet als afgerond, maar als hulpmiddel voor onze managers om een effectieve bedrijfsvoering te bewerkstelligen”

Keurmerk

Twintig jaar geleden werd het keurmerk op initiatief van het Ministerie van Economische Zaken ingevoerd. Het St. Antonius Ziekenhuis is het eerste ziekenhuis dat het keurmerk ontvangt. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

Bergman pleit voor keurmerk plastische chirurgie
Drie keurmerken TOPGGz voor Altrecht en Parnassia
Elsevier: St. Antonius opnieuw beste ziekenhuis

Eén reactie

 • no-profile-image

  Alef Dekker

  IIP SUCCESS FOR HEALTHCARE 100
  The UK’s top three healthcare providers to work for are all Investors in People organisations, according to this year's Healthcare 100 awards.
  Of the leading 20 organisations, half are currently working with Investors in People, while the overall winner, Benenden Hopsital Trust, has been an Investor in People for 10 years.

  Deze informatie uit de UK sluit helemaal aan bij dit bericht. St. Antonius Ziekenhuis was al eerder het beste ziekenhuis van Nederland. De prestatie 'Investor in People' te worden moet er zeker voor zorgen dat dit ziekenhuis tot de TOP blijft behoren.

  Een wenkend perspectief voor andere zorgaanbieders?

Of registreer u om te kunnen reageren.