Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

NVZ overweegt strengere kwaliteits­eisen te stellen

De NVZ vereniging van ziekenhuizen overweegt zwaardere eisen te stellen aan het lidmaatschap. Een keurmerk mag je het niet noemen, zegt voorzitter Roelf de Boer.

De brancheorganisatie van ziekenhuizen “denkt na” over de ontwikkeling van de sector. Een van de onderdelen die de NVZ met haar leden bespreekt, is het aanscherpen van de kwaliteitseisen. Voor ziekenhuizen die bij herhaling niet aan de eisen voldoen, zou dan geen plaats meer zijn binnen de NVZ. Aan het lidmaatschap is ook de eis gekoppeld dat ziekenhuizen moeten voldoen aan de zorgbrede governancecode. Als ziekenhuizen deze code schenden, heeft dit gevolgen voor hun lidmaatschap. De ‘governancekamer’, die dit op verzoek van derden kan onderzoeken, heeft echter nog nooit in actie hoeven komen. De NVZ noemt dit gekscherend haar “best bewaarde geheim”. Ze wil er nu meer bekendheid aan geven. (Zorgvisie - Carina van Aartsen)

Lees ook:

De Boer: ‘NVZ heeft te lang plas opgehouden’
NVZ wil opleidingsfonds verpleegkundigen
NVZ daagt Slotervaartziekenhuis

Administrator

2 reacties

 • no-profile-image

  J.J.H. Seitner

  Kwaliteit is niet meer 'kwaliteit'zoals we daar vroeger over dachten. Het is een procedurele zaak geworden en daartoe verworden.
  We worden gedwongen tot grotere eenheden om financiele redenen maar echte kwaliteit en zorg wordt geleverd als deze uitgaat van en gedragen wordt door het management.... en dat is in kleine organisaties beter te bewerkstelligen. Op deze manier zal het m.i. nooit iets worden met wat men van 'kwaliteitszorg' verwscht.

 • no-profile-image

  William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

  Belanrijkste punt vind ik de
  "De Covernance Code."
  Als je als Ziekenhuis/Zorginstelling daaraan voldoet kan je Lid worden.

Of registreer u om te kunnen reageren.