Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

MC Zuiderzee opent nieuwe operatiekamers

Na een jaar beschikt het MC Zuiderzee in Lelystad weer over eigen operatiekamers. Het nieuwe complex gaat naar verwachting eind september open voor patiënten.

De officiële openening van de operatiekamers vindt plaats op 18 september. Op diezelfde dag wordt ook de nieuwe naam bekend gemaakt van de ziekenhuizen die nu nog MC Groep heten. De MC Groep van bestuurder Loek Winter heeft locaties in Lelystad en Emmeloord. Het ziekenhuis moest op last van de rechter een nieuwe naam kiezen omdat er al tandartsenpraktijk met de naam MTC Lelystad bleek te bestaan.

Gaasvliegjes

Een jaar geleden moesten de operatiekamers van de Inspectie voor de Gezondheidszorg sluiten omdat de luchtkwaliteit onvoldoende was. Daarop zette het ziekenhuis nood OK's neer die eind november in gebruik werden genomen. Vermoedelijk ging er bij de bouw van de nood OK's iets mis, want in maart van dit jaar bleken er gaasvliegjes rond te vliegen in de voorbereidingskamers. De eitjes zouden al tijdens het bouwen in het pand terecht zijn gekomen. Daarop ging het hele complex weer dicht. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

Loek Winter bestuursvoorzitter Ijsselmeerziekenhuizen
Ongedierte legt operatiekamers Lelystad plat
Inspectie keurt noodoperatiekamers Lelystad goed
MC Lelystad moet op zoek naar nieuwe naam

Administrator

Of registreer u om te kunnen reageren.