Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Betere bescherming Haagse nierpatiënten'

Artsen en apothekers in de regio Den Haag gaan nauwer samenwerken om mensen met een verminderde nierfunctie beter te beschermen tegen medicatiefouten. Dat meldde de brancheorganisatie van apothekers KNMP.
'Betere bescherming Haagse nierpatiënten'

Nierpatiënten blijken volgens onderzoek driemaal zoveel risico te lopen als anderen op schade door verkeerd medicijngebruik. De zorgverleners werken voortaan volgens een nieuwe richtlijn. Daarin staat onder meer dat apothekers bepaalde geneesmiddelen alleen nog verstrekken als zij beschikken over voldoende informatie over de patiënt om de juiste dosering te bepalen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Thuis-EPD voor nierpatiënten
Medicatie onveilig in thuiszorg en gehandicaptenzorg
Helft verpleegkundigen betrokken bij medicatiefout

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.