Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

GGZ Nederland beraadt zich op acties tegen eigen bijdrage

GGZ Nederland beraadt zich op acties tegen de plannen om de eigen bijdrage voor tweedelijns-ggz alsnog in te voeren, voor het bedrag van 175 euro per dbc. Dat laat Marleen Barth, voorzitter GGZ Nederland, weten.
GGZ Nederland beraadt zich op acties tegen eigen bijdrage

Klink presenteerde gisteren tijdens een overleg over eigen bijdragen in de tweedelijns-ggz een alternatief concept die de eigen betaling voor cliënten in 2011 moest voorkomen. De VVD bleek echter van gedachte veranderd. VVD-lid Halbe Zijlstra liet weten een motie in te dienen voor een eigen bijdrage van 90 euro per 2011. Het CDA en de PVV zijn daar ook voor.

Acties

Barth: “Wij vinden het heel pijnlijk dat de Kamer met minister Klink een goede oplossing had gevonden, maar dat het door een nog niet aangetreden coalitie en in een concept-regeerakkoord wordt teruggedraaid, over de rug van ernstig zieke patiënten.” Ze laat weten dat GGZ Nederland zich beraadt op eventuele acties.

Stemming

Die herziene motie wordt waarschijnlijk vandaag ingediend. De stemmingen hierover vinden dinsdag 5 oktober plaats. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

VVD bepleit eigen bijdrage ggz in 2011
Klink: Eigen bijdrage ggz kan lager
GGZ Nederland weigert eigen bijdrage te innen
NZa keurt nieuwe tarieven ggz af

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

Of registreer u om te kunnen reageren.