Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inspecties controleren zorginstellingen op brandveiligheid

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ), de Vrom-inspectie (VI) en de Arbeidsinspectie (AI) gaan de zorgsector in oktober inspecteren op het gebied van de brandveiligheid.
Inspecties controleren zorginstellingen op brandveiligheid

In totaal bezoeken de inspecties honderd zorginstellingen, waarvan ongeveer tien tot twintig instellingen uit de gehandicaptenzorg. De inspecties beschouwen dit als een monitoronderzoek op basis waarvan al dan niet nadere inspectieactiviteiten kunnen worden geïnitieerd. Naar verwachting worden de resultaten van dit inspectieproject aan het eind van het eerste kwartaal 2011 gepresenteerd.

BHV-organisatie en technische brandveiligheid

In dit gezamenlijke project is de aandacht van de AI gericht op de BHV-organisatie, ontruimingsplannen en ontruimingsoefeningen. De VI richt zich vooral op de technische brandveiligheid van het gebouw in relatie tot de eisen die hieraan worden gesteld, onder andere in de gebruiksvergunning. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Brand in woonzorgcentrum kost bewoonster het leven
Vrouw overleden na brand in verzorgingshuis
Groot brandveiligheidsonderzoek in de ggz

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 reacties

 • no-profile-image

  adje rem

  Inspecties kunnen beter doen wat ze al nalaten :foute en miskleunende artsen op een zijspoor zetten, zie radar dd. 21.03.2010. in plaats van de brandveiligheid nagaan'.Of werken die al bij de inspecties?? Laat dan ook de brandweer maar de gezondheidszorg controleren.

 • no-profile-image

  William D. ( Bill ) Hermsen. Dordrecht.NL

  In de Zorg is nog veel te doen op het gebied van Brandveiligheid.
  Ontruimingsoefeningen worden te weinig of niet gedaan. Veel gebouwen voldoen niet aan de eisen van deze tijd , jaar 2010/2011. De Inspecties ( IGZ; VI en AI ) hebben voor de komende jaren een hoop te doen. De Politiek kan en moet daar zeker niet op bezuinigen !

Of registreer u om te kunnen reageren.