Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Medewerkers Thuiszorg Midden-Limburg niet vervolgd

Justitie in Roermond heeft besloten twee medewerkers van Thuiszorg Midden-Limburg in Weert niet te vervolgen voor de dood van een 66-jarige man, na een incident met sondevoeding in maart 2008. In het ziekenhuis werd geconstateerd dat de sondevoeding in de longen van de man was terechtgekomen.
Medewerkers Thuiszorg Midden-Limburg niet vervolgd

Onderzoeken van justitie en de Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben uitgewezen dat de thuiszorgmedewerkers strafrechtelijk niets te verwijten valt. Het besluit om de twee medewerkers niet te vervolgen is in overleg met de nabestaanden van de man genomen, liet een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Roermond donderdag desgevraagd weten. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Justitie onderzoekt dood baby's Mainz
Neuroloog VieCuri vervolgd om dood door schuld
Arts meldt dood van kind vaak niet

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.