Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties5

NPCF en CG-Raad willen fuseren

De besturen van de Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) en de Nederlandse Patiënten Consumenten Federatie (NPCF) hebben deze week een intentieverklaring tot een fusie getekend. Dit besluit moet ertoe leiden dat beide organisaties op 1 januari 2012 fuseren.
NPCF en CG-Raad willen fuseren

Op een gezamenlijke ledenvergadering op 8 december a.s. wordt de intentieverklaring ter instemming voorgelegd aan de leden van beide organisaties. De komende maanden werken beide organisaties aan het invullen van de samenwerking. De verwachting is dat de fusie tot één vereniging op 1 januari 2012 een feit zal zijn. Dan zullen ook de beide werkorganisaties worden geïntegreerd. Bij de organisaties werken in totaal 100 mensen.

Samenwerking

In de persverklaring over de samenwerking staat: “De afgelopen jaren werkten de organisaties op verschillende zorgdossiers al intensief samen. Zo trokken beide organisaties samen op tijdens de jongste Tweede Kamer verkiezingen en de formatie. Beide organisaties delen ook al een bedrijfsbureau waar functies als personeel & organisatie, automatisering en administratie worden gedeeld. Daarmee ontstaat een krachtige belangenorganisatie voor patiënten en zorgconsumenten in Nederland.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

CG-raad wil hackers EPD laten kraken

NPCF wil toelichting op forse premiestijging

CG-raad bezorgd over uitspraken VNG

Gezocht: Zorgmanager en Talent van het jaar 2011

De inschrijving voor Zorgmanager en Talent van het jaar 2011 zijn weer gestart. Meer over de procedure..

5 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. Dat organisaties met elkaar fuseren is een goede zaak. Één van de grootste problemen binnen de zorg is de doorgeschoten verkokering. Alleen al binnen de ouderenzorg bestaan er 18 toezichthouders. Ook de jeugdzorg kent op ieder terrein zijn organisatie structuur wat de kwaliteit zeker niet ten goede komt
    En alles kost alleen maar geld, wat beter gebruikt kan worden op de werkvloer.

  3. het vervelende is dat er geen goede structurele regeling is voor de financiering van de organisaties die opkomen voor patiënten en cliënten. in de afgelopen jaren zijn die daarom steeds meer projecten gestart waarvoor rijkssubsidies beschikbaar waren en daarvan ook afhankelijk geworden voor hun inhoudelijke werk. doordat het vorige kabinet sterk heeft bezuinigd op structurele subsidies is dit effect versterkt. ik kan niet aan de indruk ontkomen dat de fusie van CG-raad en NPCF mede is ingegeven door de wens van het departement met één gesprekspartner zaken te doen. de fusie mag dan wel een sterkere (want grotere) organisatie opleveren, maar het werk van de zelforganisaties zal onmisbaar blijven. ik hoop dat patiënten en cliënten hun werk blijven steunen.

  4. Reactie op John Kleijn. Is dit waar??? Maar hoe kan dat dan dat de tweede kamer niet opgestaan is, dat er niet vele, vele kamervragen gesteld zijn, dat ze nog bestaan. Ik zit een soort versteld te wezen. Zijn we dan allemaal corrupt in Nederland. Het is een ernstige aantijging John, ik hoop dat je het kunt onderbouwen en vrees het tegelijkertijd want wie kan je dan nog wel vertrouwen.

  5. Beide organisaties hebben al die jaren letterlijk gezwegen over de ernstige wantoestanden als het ging over kwaliteit. Hiervoor kregen ze veel geld van deze beroepsgroep. Duizenden patiënten hebben hun schade te danken ieder jaar door deze patiëntenorganisaties. Ze pikken letterlijk informatie van vrijwillige patiëntenorganisaties om vervolgens hier dikke subsidies over te krijgen. Ze hebben patienten, slachtoffers en nabestaanden misleid en belazerd en aan het lijntje gehouden. Deze 2 organisaties moeten gewoon opgedoekt worden. De belangen behartigen ze in ieder geval niet voor de patiënt wel voor de beroepsgroep die de schade veroorzaakt. Een schandelijke organisatie die miljoenen aan samenwerkings contracten hadden om te zwijgen zoals bijvoorbeeld het RIVM, meer dan 100.000 euro zwijggeld.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.