Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Depressielijn vaak gebeld tijdens kerst

De Depressielijn is veel gebeld tijdens de kerstdagen. De twee lijnen waren constant bezet, zei een woordvoerder gisteren. Hoeveel mensen precies hebben gebeld, wordt pas later deze week bekend. Vorig jaar belden tijdens kerst tussen de vijftig en honderd mensen.
Depressielijn vaak gebeld tijdens kerst

Normaal is de Depressielijn in het weekend niet bereikbaar, maar voor kerst werd een uitzondering gemaakt omdat mensen zich dan extra eenzaam en depressief kunnen voelen. De medewerkers van de Depressielijn zijn ervaringsdeskundigen. Ze hebben zelf een zware depressie gehad en herkennen daarom de problemen van bellers. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    W.F.Willems

    En zo wordt de diagnose depressie weer eens opgerekt,deze lijn kunnen we beter "weltschmerz"-lijn noemen.

Of registreer u om te kunnen reageren.