Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inspectie controleert Zorgbalans ook onverwacht

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat vaker en ook onaangekondigd controleren in instellingen van zorgorganisatie Zorgbalans. Dat schrijft het regionaal dagblad de IJmuider Courant. Aanleiding voor de controles bij Zorgbalans is het vertrek van de helft van de ouderenartsen.
Inspectie controleert Zorgbalans ook onverwacht

Volgens de Inspectie is slechte communicatie tussen management en werkvloer de oorzaak van het vertrek van de artsen. “Tot en met april is de zorg gewaarborgd", zegt bestuursvoorzitter Roelof Jonkers van Zorgbalans in een interview met het dagblad. "In de tussentijd moeten we nieuwe artsen aannemen. Deze week zijn er al vier sollicitanten. De overgebleven artsen zijn sinds eind vorig jaar met behulp van een extern begeleider begonnen aan een veranderingstraject.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Bestuur Zorgbalans botst met SP
Zorgbalans scoort onvoldoende voor HKZ-certificaat
Zorgbalans maakt bezwaar tegen boete
Toezichthouder Zorgbalans verdedigt vertrekpremie

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.