Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Overheid houdt toezicht op MC Zuiderzee

De gemeente Lelystad, de provincie Flevoland en het Rijk houden voorlopig nog toezicht op het ziekenhuis MC Zuiderzee in Lelystad. Dat maakte een woordvoerder van de gemeente Lelystad gisteren bekend.
Overheid houdt toezicht op MC Zuiderzee

Het voormalige IJsselmeerziekenhuis stond een jaar geleden aan de rand van een faillissement, maar werd mede door overheidssteun gered. Gedurende de komende periode wordt een vinger aan de pols gehouden. Per kwartaal wordt met het ziekenhuis overlegd hoe de financiële stand van zaken is en hoe het met de continuïteit in de zorg is gesteld.

Eerder al werd een speciale overheidscommissaris benoemd als lid van de raad van toezicht. Zorgondernemer Loek Winter nam begin 2009 de noodlijdende ziekenhuizen over. Volgens de gemeente is momenteel sprake van een goed basisziekenhuis. (ANP)

Lees ook:

MC Zuiderzee stuurt medisch team naar Haïti
MC Zuiderzee opent nieuwe operatiekamers

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    richard schuurman

    dit is nu een voorbeeld van oud nieuws, opgetikt door anp. Lees de Kamerbrieven van Klink van 2009...

  • no-profile-image

    William D.(Bill) Hermsen.Dordrecht.NL

    Als ik de Media volg , lees/hoor ik positieve reacties op het functioneren van Zorgondernemer Loek de Winter. Het blijkt dat het ook " Anders " kan in de ZorgWereld. Ik wens Loek de Winter Veel succes toe de komende jaren.

Of registreer u om te kunnen reageren.