Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Bussemaker: ‘We kwamen veel te weinig aan welzijn toe’

Jet Bussemaker, oud-staatssecretaris van VWS, vindt het jammer dat haar staatssecretarisschap zo gedomineerd is door het tumult rond de thuiszorg. “Daardoor kwamen we veel te weinig aan welzijn toe”, zegt zij in een interview met Zorg + Welzijn.
Bussemaker: ‘We kwamen veel te weinig aan welzijn toe’

Bussemaker baalt ervan dat haar beleidsbrief over het programma Welzijn Nieuwe Stijl door de val van het kabinet nog niet bij de kamer terecht is gekomen. Daarnaast had ze de aanbesteding graag uit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) gehaald.

Enorme prikkel

Door de pijnlijke bezuiniging op ondersteunende en activerende begeleiding in de AWBZ heeft Welzijn Nieuwe Stijl wel een enorme prikkel gekregen, legt Bussemaker uit. “Het wegvallen van die ondersteuning blijkt bij veel mensen vrij gemakkelijk te gaan. Als er toch ondersteuning nodig is, dan wordt dat gewoon geregeld via de Wmo.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Gemeenten gestraft voor investeren in welzijn
Bussemaker komt niet terug in de Tweede Kamer
Bussemaker: zorgkantoren moeten inkopen op kwaliteit

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.