Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

AMC verdwijnt van zwarte lijst CZ

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam verdwijnt van de zwarte lijst van borstkankeroperaties van zorgverzekeraar CZ. Dat heeft het ziekenhuis vandaag bekendgemaakt.
AMC verdwijnt van zwarte lijst CZ

Begin deze maand publiceerde CZ een zwarte lijst met daarop vijf Nederlandse ziekenhuizen die geen contract krijgen van de verzekeraar voor borstkankerbehandelingen.

Gezamenlijk behandelcentrum

Vanaf 1 januari volgend jaar zal de verzekeraar het AMC en het Flevoziekenhuis in Almere als een gezamenlijk behandelcentrum beoordelen waardoor nu het predicaat 'goed' wordt verleend. Eerder werden de twee ziekenhuizen afzonderlijk beoordeeld. Doordat de ziekenhuizen intensief gaan samenwerken in een zogenoemd multidisciplinair team heeft CZ weer voldoende vertrouwen in hun zorg. In 2009 zijn beide klinieken al een alliantie aangegaan op het gebied van borstkankerzorg.

Zwarte lijst

De andere ziekenhuizen op de zwarte lijst blijven, volgens een woordvoerder van CZ, vooralsnog gehandhaafd. Dit zijn: het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel, de locaties Emmeloord en Lelystad van het Zuiderzeeziekenhuis en ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. (ANP)

Lees ook:

Vijf ziekenhuizen op zwarte lijst CZ
NZa wijst klacht ziekenhuizen over selectieve inkoop CZ af

Eén reactie

  • no-profile-image

    jorrit

    zucht. in weerwil van wat deze dagen hip is in de nederlandse politiek en pers vind ik: verzekeraars kunnen zich beter gewoon houden bij verzekeren!

Of registreer u om te kunnen reageren.