Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Klebsiëlla duikt op in Kennemer Gasthuis

In het Kennemer Gasthuis in Haarlem zijn in juli en september zes patiënten besmet geraakt met de klebsiëllabacterie. Dat maakt het ziekenhuis vandaag bekend.
Klebsiëlla duikt op in Kennemer Gasthuis

Sinds dit weekend is een ruimte op de intensive care gesloten wegens de bacterie. De besmette mensen werden daar verpleegd. Het ziekenhuis heeft de besmettingen gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en maatregelen genomen.

Afzondering

De patiënten, die besmet zijn met de resistente Klebsiëlla, worden in afzondering verpleegd. Het ziekenhuis onderzoekt de bron van de besmetting en of er nog meer patiënten risico hebben gelopen. De uitkomsten hiervan worden volgende week verwacht.

Opnieuw besmettingen

Half juli is de bacterie voor de eerste keer bij twee patiënten geconstateerd. Het ziekenhuis stelt dat er ondanks extra hygiënemaatregelen in september opnieuw besmettingen waren. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn / Twitter)

Lees ook:

Protocol voor bestrijding Klebsiëlla in ziekenhuis
Lemstra onderzoekt uitbraak bacterie in Maasstad
Onderzoek: Drie doden door Klebsiëlla in Maasstad

Of registreer u om te kunnen reageren.