Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kwart ouderen heeft ongemerkt oogaandoening

Een kwart van de ouderen die zich hebben laten testen in een van de zogeheten oogbussen, bleek een oogaandoening te hebben zonder daarvan op de hoogte te zijn. In de meeste gevallen hadden ze staar, of bijvoorbeeld een bril op de verkeerde sterkte.
Kwart ouderen heeft ongemerkt oogaandoening

De bussen rijden sinds 2008 rond langs onder meer verzorgingshuizen. Zo’n 40.000 60-plussers hebben zich er sindsdien laten testen, werd woensdag bekendgemaakt. In totaal rijden er vijf bussen rond, die worden gefinancierd door een samenwerkingsverband van meerdere zorgverzekeraars. Het is de bedoeling dat er over vijf jaar in totaal 25 oogbussen zijn.

Staar

Uit de cijfers van de oogbus blijkt dat de helft van de mensen die staar hebben, dat niet in de gaten heeft. Staar is redelijk eenvoudig te verhelpen met een operatie. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    monique

    het systeem werkt wel, alleen jammer dat de huisartsen in het verzorgingshuis er NIETS mee doen... zo stagneert het onderzoek...

Of registreer u om te kunnen reageren.