Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Opnamestop op afdeling geriatrie Lievensberg door scabiës

Op de afdeling geriatrie van het Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom is vorige week bij een patiënt besmettelijke schurft (scabiës) geconstateerd. De patiënt is behandeld en wordt apart verpleegd. Het ziekenhuis heeft voor de afdeling direct een opnamestop ingesteld. Dat liet het ziekenhuis gisteren weten.
Opnamestop op afdeling geriatrie Lievensberg door scabiës

Andere patiënten en medewerkers zijn uit voorzorg behandeld. De kans dat andere patiënten besmet zijn geraakt, is klein, aldus een woordvoerster van het ziekenhuis. Het ziekenhuis verwacht op 21 oktober de opnamestop te kunnen opheffen.

Huidziekte

Scabiës is een ongevaarlijke huidziekte die hevige jeuk veroorzaakt. De ziekte, die wordt veroorzaakt door een mijt, is alleen bij langdurig lichamelijk contact besmettelijk. De schurft is goed behandelbaar met zalf of tabletten. (ANP – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.