Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

De euthanasiearts komt bij u thuis

De Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde wil reizende teams opzetten met gespecialiseerde artsen om bij mensen thuis euthanasie toe te passen.
De euthanasiearts komt bij u thuis

De NVVE doet dit naar eigen zeggen omdat veel zieken en ouderen door artsen niet serieus worden genomen in hun stervenswens.

'Duizend verzoeken per jaar'

Volgens de criteria van de euthanasiewet zou deze groep wel in aanmerking komen voor euthanasie, zo stelt de NVVE. Nederland zou het eerste land ter wereld worden met dergelijke ambulante teams. Ze zouden volgend jaar van start moeten gaan. De NVVE verwacht op basis van schattingen ongeveer duizend verzoeken per jaar te krijgen voor euthanasie aan huis. (anp)

Lees ook:

'Wettelijk recht voor vrager euthanasie'
KNMG: Verwijs door bij moreel bezwaar euthanasie
Aantal meldingen euthanasie stijgt met 19 procent
Artsen wachten maanden op oordeel euthanasie

Gerelateerde tags

5 reacties

 • no-profile-image

  Trudy

  Je zult arts zijn in het euthanasie team. Een niet te benijden positie

 • no-profile-image

  huubke

  heleen toch niet 'magere hein'

 • no-profile-image

  Jan C

  Het beste bericht sinds jaren. Komt er eindelijk een tijd dat de gewone burger misschien ook in aanmerking komt voor een verlossing ALS HIJ OF ZIJ SAMEN MET DE FAMILIE DAT WILLEN (ik zit met mijn vrouw in die situatie en ieder mag het zo van mij overnemen!!).
  Dan komt de tijd dat de "regeringsmensen, hooggeplaatsen,geleerden e.d" die over euthanasie beslissen niet de enigen zijn die even regelen dat hun zieke vader of moeder DE HELE DAG EN NACHT 2 verpleegsters particulier beschikbaar hebben (zie Mevr van der Hoeven met haar demente man)En als ze euthanasie nodig hebben wordt dat wel even in een achterkamertje geregeld (dat is hun normale manier van werken). Het plebs kan letterlijk en figuurlijk verrekken (daag me niet uit want dan noem ik namen).
  Gelukkig blijven er altijd figuren die aan gewone mensen denken (niet de PvdA, want die is sociaal omdat dat veel stemmen oplevert om die reden heulen ze ook met de immigranten)

 • no-profile-image

  Heleen

  Oma, u krijgt vanmiddag visite. Van hele aardige mensen.

 • no-profile-image

  Albert

  Lijkt me een uitstekend initiatief. Als oud bestuurder van een aantal verpleeg en zorginstellingen weet ik dat hier een grote latente behoefte ligt bij ouderen. Ook in de thuissituatie. Ik wens de NVVL veel succes toe bij deze activiteit. Hebben ouderen eindelijk de kans zelf te kiezen zonder dat ze afhankelijk zijn van de huisarts of die al of niet bereid is - soms ook om principiele redenen - euthanasie toe te passen.

Of registreer u om te kunnen reageren.