Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nabestaanden eisen vertrek bestuur Scheper Ziekenhuis

De raad van bestuur van het Scheper Ziekenhuis moet opstappen. Dat eiste de lotgenotengroep, die bestaat uit nabestaanden van overleden patiënten en slachtoffers van maagchirurg Nick R., gisteren in een gesprek met de directeur van het Emmer hospitaal.
Nabestaanden eisen vertrek bestuur Scheper Ziekenhuis

De lotgenoten baseren hun eis op basis van de conclusies van het rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid. Die stelde vorige maand dat er onvoldoende rekening is gehouden met de patiëntveiligheid.

Ernstige tekortkomingen

Volgens woordvoerder Alex de Haan is er sprake van ernstige tekortkomingen. “Het Scheper Ziekenhuis voldeed niet aan de eisen die de Kwaliteitswet zorginstellingen stelt. Het ziekenhuis heeft daarmee onder de maat gepresteerd.”

Geminacht

De lotgenotengroep legde woensdag directeur Maarten Rutgers 40 vragen voor aan de hand van het rapport. Volgens De Haan werden het gesprek en de eis om op te stappen niet serieus genomen. “Wij voelen ons geminacht door het ziekenhuis.” (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

'Niet alleen maagchirurg verantwoordelijk'
Scheper Ziekenhuis betaalt slachtoffers maagchirurg
Scheper ziekenhuis ontslaat maagchirurg

Gerelateerde tags

5 reacties

 • no-profile-image

  HA

  Nee, elkaar de hand boven het hoofd houden, dat is de praktijk. Wat bekend is, is het topje van de ijsberg. Rutgers is weg uit Eindhoven, is weg uit Assen en nu in Emmen: negatieve uitlatingen over zijn specialisten, complexe maagchirurgie, SEH problemen, tuchtzaken enz. Niet alleen Rutgers is verantwoordelijk.

 • no-profile-image

  Peter de Wit

  Korten op het salaris wegens het dysfunctioneren (als dat echt zo is) en dan eruit zodra er een nieuwe directie is. Aub niet eerder vanwege de peperdure interrimmers (of kunnen de adjuncten het aan?). RvT laat zien dat je toeziet en ook RvIngrijpen kan zijn..

 • no-profile-image

  bezorgde

  Dat heet nou "Governance".

 • no-profile-image

  W.F.Willems

  Ik zou de pijp aan Maarten geven, zoals we vroeger grapten in Afscheperziekenhuis(oud medewerker)

 • no-profile-image

  Rob

  Begrijpelijk verzoek. Juridisch is het bestuur verantwoordelijk. Toch zal er niet gebeuren omdat de RvT het bestuur in de praktijk niet verantwoordelijk houdt.

Of registreer u om te kunnen reageren.