Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Opnamestop afdeling Jeroen Bosch wegens MRSA

De locatie Den Bosch van het Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ) heeft zondag een opnamestop afgekondigd voor de verpleegafdeling Orthopedie. Het ziekenhuis zag zich hiertoe genoodzaakt nadat bij een onderzoek een MRSA-bacterie was geconstateerd, zo maakte het ziekenhuis zondag bekend.
Opnamestop afdeling Jeroen Bosch wegens MRSA

Het JBZ heeft naar eigen zeggen alle noodzakelijke maatregelen genomen om verdere verspreiding van de bacterie te voorkomen. Alle medewerkers en patiënten op de betrokken afdeling worden gescreend op de MRSA-bacterie. Patiënten worden bovendien voorlopig in quarantaine verpleegd. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Rijnstate weet MRSA-epidemie te stoppen
Afdelingen Westfriesgasthuis weer open na MRSA
Jeroen Bosch beëindigt samenwerking met Alert
Jeroen Bosch heeft nieuwe bestuurder

Of registreer u om te kunnen reageren.