Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Denktank Complexe Zorg geïnstalleerd

Staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten van VWS heeft deze week de Denktank Complexe Zorg geïnstalleerd. De deskundigen in de denktank zullen adviseren over hoe vrijheidsbeperkende maatregelen voorkomen kunnen worden.
Denktank Complexe Zorg geïnstalleerd

Het initiatief voor de denktank is ontstaan tijdens het Kamerdebat over de kwestie-Brandon, de zwaar gehandicapte 18-jarige jongen die drie jaar lang veelal vastgebonden in een tuigje in de instelling 's Heeren Loo in Ermelo zat.
Met de vorming van de denktank lost Veldhuizen van Zanten een belofte aan de Tweede Kamer in.

Voorzitter

De precieze taakomschrijving van deze groep luidt als volgt: 'verkennen hoe schijnbaar perspectiefloze zorgsituaties kunnen worden vlotgetrokken zodat cliënten met complexe zorgvragen zich zoveel mogelijk in vrijheid kunnen bewegen'. De voorzitter van de denktank is Paul Curfs. Curfs is hoogleraar verstandelijk gehandicapten aan de Universiteit van Maastricht/Gouverneur Kremers centrum.

Leden

De andere leden zijn: F.A. Scholte, arts verstandelijk gehandicapten en voorzitter van de European Association Intellectual Disability Medicine, R. de Wit, directeur CCE Nederland, J. Kingma, arts verstandelijk gehandicapten (consulent CCE), F. van der Linden, manager 's Heerenloo, J. Haverschmidt, gz-psycholoog bij de Hartekampgroep Heemstede, C. Hertogh, hoogleraar ethiek voor de zorg aan kwetsbare ouderen, J. Fidder, bestuurder bij Ipse de Bruggen, C. de Kimpe, ouder cliënt na voordracht van VG-belang, J. Terlouw, directeur Kans Plus/platform VG en W. Westveer, directeur LFB. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april.

Lees meer:

Laffe verontwaardiging over Brandon
Geen betrouwbare gegevens over vrijheidsbeperking
IGZ gaat op vrijheidsbeperking controleren
IGZ gaat vrijheidsbeperking in de ggz terugdringen

Eén reactie

  • no-profile-image

    Frans

    Jammer dat er geen verpleegkundige voor wat meer praktische input is geïnstalleerd bij deze denktank.

Of registreer u om te kunnen reageren.