Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Gehandicapten sluiten zich uit protest op in klooster

De actiegroep 'Terug naar de bossen' reist vandaag van Nijmegen naar Den Bosch om zich op te laten sluiten in een klooster, een voormalig verblijfsoord voor gehandicapten. Dat meldt Omroep Gelderland.
Gehandicapten sluiten zich uit protest op in klooster

De groep protesteert met de actie in het klooster tegen het beleid van het kabinet dat gehandicapten terug zou jagen naar de instellingen van vroeger, aldus Omroep Gelderland. Initiatiefnemer Jan Troost uit Wijchen, voormalig voorzitter van de Chronisch Zieken en Gehandicaptenraad, roept gehandicapten op zich massaal bij de poorten van instellingen in de Nederlandse bossen te melden.

Maatregelen

Troost: “Het kabinet bezuinigt enorm op alle mogelijkheden die gehandicapten hebben. Het is de salamitechniek, allerlei maatregelen op elkaar stapelen en zo een heel grote worst worden. Dat gaat echt te ver.” (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Veld trekt ombuigingen AWBZ in twijfel
Prins: 'Gehandicapten verliezen werk door kabinet'
Kabinetsmaatregelen treffen gehandicapten hard

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Foto

  • Foto van de actiebijeenkomst (Door: Renske Leijten)

    Foto van de actiebijeenkomst (Door: Renske Leijten)

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.