Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiënt besmet medewerkers UMCG met schurft

Bij een patiënt en zes medewerkers van het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) is de afgelopen week schurft (scabiës) geconstateerd. Dat meldde het UMCG dinsdag.
Patiënt besmet medewerkers UMCG met schurft

De schurft is afkomstig van een patiënt die langdurig op drie afdelingen van het ziekenhuis heeft gelegen. Die heeft de zes medewerkers besmet. Volgens het ziekenhuis is de kans klein dat de patiënt ook scabiës heeft overgedragen op andere patiënten. Het UMCG heeft de besmetting gemeld bij de Inspectie voor de Gezondheidszorg en de GGD. Het ziekenhuis verwacht dat met de maatregelen geen nieuwe gevallen optreden.

Huidziekte

Schurft is een ongevaarlijke huidziekte die hevige jeuk veroorzaakt. De ziekte, die wordt veroorzaakt door een mijt, is alleen bij langdurig lichamelijk contact besmettelijk. Scabiës is goed behandelbaar met zalf of tabletten. (ANP – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Gerelateerde tags

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan V

    Schurft is ook een kwestie van hygiene. Ik herinner nog dat mijn moeder 3 dagen lang tussen dezelfde bebloede lakens lag, op een chirurgische afdeling van het umcg. Het zal er sindsdien ook wel niet beter op zijn geworden.

Of registreer u om te kunnen reageren.