Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Voorlopig geen opnamestop Maasstadziekenhuis

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) ziet vooralsnog geen noodzaak voor een opnamestop bij het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam. Dat heeft een woordvoerder van de IGZ zondag gemeld.
Voorlopig geen opnamestop Maasstadziekenhuis

Vrijdag werd Marc Bonten, hoogleraar infectieziekten van het UMC Utrecht, aangesteld als supervisor. “Het aanstellen van een supervisor was onze belangrijkste eis”, aldus de IGZ-woordvoerder. “We gaan nu de komende tijd in de gaten houden of het werk van de supervisor zijn beslag krijgt.”

Onaangekondigde controles

De IGZ is van plan om de komende tijd regelmatig onaangekondigde controles uit te voeren in het ziekenhuis. Als dan onverantwoorde zaken aangetroffen worden, zal de IGZ kijken wat voor maatregelen kunnen worden genomen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Maasstad waarschuwde RIVM te laat
Bestuurder Maasstad Ziekenhuis verdient het meest

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

2 reacties

 • no-profile-image

  Peter

  Het lijkt me op zijn zachtst gezegd gerechtvaardigd dat er maatregelen getroffen worden tegen Paul Smits. Zijn optreden wekt weinig vertrouwen en zijn trackrecord is ook al niet bijzonder.

 • no-profile-image

  jan van dijk

  Als er geen opnamestop komt in het Maasstad Zkh, vergroot dan het ontslagbeleid.
  Te beginnen bij de directeur Paul Smits. Natuurlijk is deze man niet verantwoordelijk voor de initiële infectie, maar wel is Paul S. verantwoordelijk voor de afwikkeling hiervan (incl. schade en gevolgschade).

Of registreer u om te kunnen reageren.