Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Feestelijke opening Maasstad Ziekenhuis afgelast

De feestelijke opening van de Zorgboulevard, waar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam onder valt, gaat niet door. Het ziekenhuis laat op de website weten dat alle aandacht momenteel naar de aanpak van de multiresistente bacterie gaat. Het openingsfeest zou op 10 september zijn.
Feestelijke opening Maasstad Ziekenhuis afgelast

Maasstad heeft te maken met een gevaarlijke variant van de Klebsiellabacterie. In totaal 79 mensen zijn besmet geraakt met de bacterie, van wie er 27 zijn overleden. Het is niet bekend of ze met of door de bacterie zijn overleden; dat wordt nog onderzocht.

2000 patiënten verdacht

Het ziekenhuis liet eerder deze week weten te verwachten dat er nog meer besmettingen bij komen omdat er nog onderzoeken lopen. Ruim 2000 patiënten worden nog steeds verdacht van besmetting. Bij hen worden kweektesten afgenomen om te kijken of ze drager zijn van de bacterie. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

León Eijsman wordt interim-bestuurder Maasstad Ziekenhuis
Twee nieuwe sterfgevallen met bacterie in Maasstad
Voorlopig geen opnamestop Maasstadziekenhuis
NU'91 opent meldpunt verpleegkundigen Maasstad

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 reacties

 • no-profile-image

  Mitchel

  Ach wat een eenzijdige visie's toch weer allemaal; SMits brengt het ziekenhuis in 5 jaar tijd van bijna failliet naar winstgevend, dat telt dan opeens niet meer - fijn nietwaar zo'n zondebok waar je op kunt schieten.

 • no-profile-image

  Rinie

  Tegen een buieGFtenproportionele beloning van vier ton per jaar!

 • no-profile-image

  Peter

  Wanneer is de rol van Paul Smit eindelijk eens uitgespeeld in de zorg of op wat voor gebied dan ook? Zeker al mocht blijken dat hetgeen vandaag in de pers verschijnt waar is, namelijk dat al sinds 2008 er een besmetting door de Klebsiellabacterie is vastgeteld. Hoeveel schade mag deze man nog aanrichten?

 • no-profile-image

  Maarten

  Misschien is die opening meer iets voor de volgende bestuurder. Als Smits de opening zou doen met een stralend gezicht dan kan hij rotte tomaten verwachten. Vermakelijk, maar misschien minder goed voor de repuatie.

Of registreer u om te kunnen reageren.