Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Onderzoek Ombudsman naar IGZ dit jaar klaar

De Nationale Ombudsman wil voor het eind van dit jaar een onderzoek afronden naar het functioneren van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) in de zaak van baby Jelmer. De ombudsman heeft dat dinsdag bekendgemaakt.
Onderzoek Ombudsman naar IGZ dit jaar klaar

Het jongetje van zes weken oud raakte in 2007 zwaar verstandelijk gehandicapt toen hij in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) een maag/darmoperatie onderging. In een eerste rapport hierover concludeerde de inspectie dat er tijdens de operatie ernstige fouten waren gemaakt. Later trok de inspectie dit rapport in en presenteerde een heel andere conclusie. De Nationale Ombudsman besloot naar deze gang van zaken een 'gedegen onderzoek' in te stellen. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

IGZ door het stof naar aanleiding rapport Ombudsman
Ombudsman start onderzoek naar IGZ
Ombudsman ontvangt 612 meldingen over zorgkantoren
Ombudsman hekelt zorgbureaucratie in jaarverslag

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Of registreer u om te kunnen reageren.