Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Diakonessenhuis lanceert website met ziekenhuiscijfers

Het Diakonessenhui met locaties in Utrecht, Zeist en Doorn heeft een website gelanceerd met feiten en cijfers over het ziekenhuis. Op de site staan onder andere het aantal operaties, het sterftecijfer, wachttijden, patiënttevredenheid, prestatie-indicatoren en keurmerken.
Diakonessenhuis lanceert website met ziekenhuiscijfers

“Wij vinden openheid over wat er in ons ziekenhuis gebeurt en over wat anderen van ons vinden belangrijk”, stelt Rob Florijn, bestuursvoorzitter Diakonessenhuis. “Dit draagt bij aan transparantie in de zorg en biedt keuze-informatie voor onze patiënten en verwijzers. Met deze nieuwe website is een eerste belangrijke stap gezet. Komend jaar gaan we de transparantie waar mogelijk verder vergroten en zult u steeds meer actuele feiten en cijfers vinden.”

Innovatieproject

De website is een zorginnovatieproject uitgevoerd met financiering van de zorgverzekeraars waaronder Achmea. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Lees ook:

Sterftecijfers ongeldig omdat ziekenhuisinformatie rammelt
‘Meetfouten veroorzaken verschillen in sterftecijfers’
VVD wil vergelijkbare sterftecijfers online

Gerelateerde tags

2 reacties

 • no-profile-image

  Onbekend

  Niets nieuws, alle ziekenhuizen presenteren deze gegevens op hun website. Zonde dat zorgverzekeraars daar hun geld in stoppen.

 • no-profile-image

  Tim

  Wauw, dat zouden meer ziekenhuizen moeten doen.

  Het is eigenlijk heel vreemd dat er zo weinig over het presteren van ziekenhuizen bekend is. Nederland loopt hier echt enorm in achter.

  De NVZ probeert nu openbaarmaking van DBC gegevens tegen te houden.

  Het is en blijft een rare sector

Of registreer u om te kunnen reageren.