Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Jeroen Bosch Ziekenhuis stelt opnamestop in

Het Jeroen Bosch Ziekenhuis in Den Bosch verwijst sinds maandag maag-, lever- en darmpatiënten door vanwege een tekort aan artsen.
Jeroen Bosch Ziekenhuis stelt opnamestop in

De polikliniek van het ziekenhuis is overbelast en de wachttijden zijn opgelopen. De zorg dreigt in het gedrang te komen. Daarom worden niet urgente gevallen doorverwezen, maakte het ziekenhuis maandag bekend.

Landelijk tekort

Onderzoek heeft uitgewezen dat het ziekenhuis twee extra artsen nodig heeft. Ziekenhuizen in de regio zijn geïnformeerd over de opnamestop. Het tekort aan maag-, lever- en darmartsen is een landelijk probleem. Het genootschap van Maag-Darm-Leverartsen waarschuwt er al jaren voor. (anp)

Lees meer:

Ziekenhuizen hebben nog steeds tekort aan mdl-artsen
Nederlandse mdl-arts beste van Europa
Jeroen Kolkman benoemd tot bijzonder hoogleraar mdl-ziekten

Eén reactie

  • no-profile-image

    Peter de Wit

    Een van de problemen is dat er zeer veel maagdarmscopieen zijn die een beslag leggen op de tijd van de mdl-artsen; tegelijkertijd wildeze beroepsgroep niet dat de 'gewone' internisten het ook doen omdat die volgens de mdl-artsen niet deskundig genoeg zijn.....

Of registreer u om te kunnen reageren.