Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Niet-reanimeerpenning populair in Nederland

In Nederland bestaat veel animo voor de zogeheten niet-reanimeerpenning. Verschillende partijen vinden dat deze penning binnenkort breder verkrijgbaar moet zijn dan alleen voor leden van de Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde (NVVE).
Niet-reanimeerpenning populair in Nederland

Een en ander blijkt uit een inventarisatie van het Nederlands Dagblad, dat maandag met dat bericht opent. Verschillende christenen laten in de krant weten hun niet-reanimeerwens bij zich te dragen op een papier in hun tas of portemonnee, omdat ze geen lid willen worden van de NVVE. Een breed beschikbare penning zou voor hen een uitkomst betekenen. (ANP – Wouter van den Elsen / Twitter / Beeld ANP Robin van Utrecht)

Lees meer:

'Niet elke oudere moet worden gereanimeerd'
Rode polsband tegen reanimatie in Albert Schweitzer
E-learning-website voor EHBO en reanimatie
Minder reanimaties door 'spoedinterventieteam'

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.