Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Opnieuw conflict op afdeling VUmc

Niet alleen tussen de intensive care en orgaanspecialistische afdelingen blijkt het te rommelen bij het VUmc, ook op de afdeling klinische genetica zijn er problemen. Dat meldt dagblad De Telegraaf.
Opnieuw conflict op afdeling VUmc

Een woordvoerder van het ziekenhuis laat aan het dagblad weten dat de situatie op de afdeling klinische genetica minder ernstig is omdat op deze afdeling geen sprake is van mogelijk patiëntengevaar. Op de afdeling zou de positie van afdelingshoofd Hanne Meijers-Heijboer ter discussie staan. Er is inmiddels een advocatenbureau betrokken bij de zaak.

Inspectie

De inspectie laat desgevraagd weten dat zij door het VUmc geïnformeerd zijn over de problemen op de afdeling klinische genetica. ‘Het behandelen van dat vraagstuk is verder de rol van het (interim) bestuur.’
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP - Lex van Lieshout )

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Amiz Delft

  In arbeidscontracten in de zorg zou moeten staan dat bij conflicten er geen juristen bij gehaald mogen worden. De nonnen van voor 1970 deden dat ook niet en gingen om met geloof en vertrouwen. Dat onderdeel van toen zou terug moeten keren in deze tijd van Goede Zorg.

 • no-profile-image

  Jan C

  Als het VUmc echt maar dan ook echt in problemen zit, roep je er toch gewoon Reinout Oerlemans weer bij; niks tegen de patienten zeggen of zouden die weer alles slikken: ik had hem een trap onder zijn hol gegeven

 • no-profile-image

  W.F.Willems

  De genen van Abraham de Geweldige zijn zijn waarschijnlijk uit een reageerbuis ontsnapt.

Of registreer u om te kunnen reageren.