Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Cardiologie Ruwaard van Putten per direct gesloten

De afdeling cardiologie van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse is dinsdag per direct gesloten. Aanleiding voor deze maatregelen waren de uitkomsten van een kwaliteitsonderzoek.
Cardiologie Ruwaard van Putten per direct gesloten

In het onderzoek komt naar voren dat het aantal sterfgevallen in 2010 op de afdeling Cardiologie boven het landelijk gemiddelde ligt. De verklaring hiervoor is nog niet duidelijk en wordt nu nader onderzocht. De Inspectie voor de Gezondheidszorg is geïnformeerd.

Verantwoordelijkheid

De zes patiënten die op de hartafdeling lagen, zijn naar het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam overgebracht. De vier cardiologen van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis zullen tot nader order nog wel spreekuur houden op de polikliniek (onderzoek en diagnose). Dat gebeurt dan wel onder verantwoordelijkheid van het Maasstad Ziekenhuis. (Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Ruwaard van Putten )

Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  RA

  Onder behandeling geweest bij deze afdeling eind 2005-2010. Ik sluit me geheel aan bij bovenstaande. Gelukkig heb ik op tijd mijn behandeling afgebroken.

 • no-profile-image

  Verprutse

  Lijkt me logisch, angstcultuur, niet deugende protocollen, defect of niet aanwezig materiaal, achtergebleven ICT, enz. Het is overal wel wat maar hier spannen ze de kroon. Zakkenvullende, arrogante, zichzelf specialist noemende lange jassen met maling aan personeel en patienten en slechts zorg voor eigen geldbuidel. Mijn advies aan de inspectie is een diepgaand onderzoek naar de cultuur waarin de patient niet centraal staat. Dit maakt het mogelijk dat de incompetentie hoogtij viert!

 • no-profile-image

  adejonge

  Ook mijn moeder is plotseling overleden maar dan in 2001
  Zij was onder behandeling voor haar hart bij dit horror ziekenhuis.
  Helaas nooit kunnen bewijzen of zij schuldig waren.

Of registreer u om te kunnen reageren.