Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Inspectie sluit zorginstelling Intro

Zorgorganisatie Intro uit Nijkerk mag geen cliënten meer aannemen en behandelen. Dat heeft minister Schippers van VWS besloten op aanraden van de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ).
Inspectie sluit zorginstelling Intro

Intro, een rehabilitatiecentrum waar hulp en onderdak wordt geboden aan verslaafden, moet alle cliënten overdragen aan een andere zorgaanbieder, omdat de instelling niet in staat is de zorg te leveren onder de juiste voorwaarden. Zo vonden er geen intakegesprekken plaats volgens de vereiste standaard, was er geen beleid rond ontgifting en werd er niet samengewerkt met een verslavingsarts, verpleegkundige of verslavingszorginstelling.

Beleid en deskundigheid

Verder constateerde de IGZ dat er geen aantoonbaar beleid voor urinecontrole is en werden er vraagtekens gesteld bij de deskundigheid van het zorgteam. De afgelopen weken was de stichting al geïnformeerd over de kritiek van de inspectie. Maar ze is er niet in geslaagd om de zaken op orde te krijgen.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: )Gerelateerde tags

3 reacties

 • no-profile-image

  Johan J. Janssen

  De oprichter van Intro zegt door God geroepen te zijn tot hulpverlening. Over faillissementsfraude schijnt God niets gezegd te hebben, dus dat heeft Johan o.a. gedaan naast waarschijnlijk andere foute dingen.
  Het is vreemd dat die instelling hulp = betaalde zorg heeft kunnen verlenen. De naam Christus maakt blijkbaar vele mensen slechtziend.

 • no-profile-image

  Broeder

  Hans daar lijkt het wel op, de we zullen eens laten zien wat we kunnen, mentaliteit duikt op. De IGZ moet eens uit haar ivoren toren komen en zien wat er echt leeft. Niet alleen straffen maar stimuleren van kwaliteit.

 • no-profile-image

  Hans

  Wat een bombardement van nieuws vanuit IGZ de afgelopen dagen/weken. Heeft dat iets te maken met het nu gepubliceerde onderzoek naar het functioneren van IGZ?

Of registreer u om te kunnen reageren.