Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Kamer unaniem voor ratificatie VN-verdrag gehandicapten

ChristenUnie-leider Arie Slob is verheugd dat een motie van hem, om het VN-verdrag over de rechten van personen met een handicap uiterlijk in 2013 te ratificeren, unaniem is aangenomen door de Tweede Kamer. Slob diende de motie in tijdens het debat over de regeringsverklaring.
Kamer unaniem voor ratificatie VN-verdrag gehandicapten

Voor de ChristenUnie is het erg belangrijk dat het verdrag snel in werking treedt. Slob: ‘Ook iemand in een rolstoel moet gebruik kunnen maken van openbaar vervoer, of zonder problemen kunnen winkelen. De ratificatie is van groot belang omdat het mensen met een beperking het recht geeft om zonder belemmeringen mee te mogen doen aan de samenleving. Er wordt wettelijk vastgelegd dat informatie, werk, onderwijs, gebouwen en vervoer toegankelijk moeten zijn voor mensen met een beperking.’ (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter / ANP Lex van Lieshout)

Lees meer:

Staatssecretaris bereidt raticficatie VN-verdrag voor
Gehandicaptenzorg in beroep tegen bezuiniging op vervoer

Gerelateerde tags

4 reacties

 • no-profile-image

  irene

  openbaar vervoer daar is nog veel mis mee.
  In zuidhorn kun je de trein niet in met scootmobiel,.
  Dan moet jemet de zieken taxi eerst naar groningen

 • no-profile-image

  irene

  Ja,dat ken ik .
  In zuidhorn stond een straat bord midden op een smalle straat waar je met kinder wagen of scoot mobiel niet door kon.
  Op mijn verzoek hebben ze dat ding weggehaald.
  Tevens kun je nergens zonder hobbels rijden.
  Ook op nieuwe wegen kan je niet zonder stoten rijden.Dat geeft veel pijn en ongemak.

 • no-profile-image

  jackie

  en nu nog de architecten, de ambtenaren die nog steeds een lantaarnpaal in het midden van een verlaagde stoep leggen en al die andere die vanaf de eerste planning eens moeten nadenken en het niet later duur laten aanpassen of veranderen.

 • no-profile-image

  Heleen van der Leest

  Eindelijk!

Of registreer u om te kunnen reageren.