Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

CDA ongerust over zorg in krimpregio

In dichtbevolkte gebieden wil het kabinet de zorg concentreren, maar wat gebeurt er in de zogenaamde krimpgebieden als Zeeland, Zuid-Limburg en Groningen. CDA-Tweede Kamerlid Hanke Bruins Slot vindt dat er voor dat laatste te weinig oog is en vraagt het kabinet met een concreet plan te komen.
CDA ongerust over zorg in krimpregio

'Kleine ziekenhuizen in krimpregio's houden het hoofd maar nauwelijks boven water. Er is een tekort aan artsen, gebieden vergrijzen en ziekenhuizen zijn met het openbaar vervoer niet goed te bereiken. Dit terwijl streekziekenhuizen vaak de grootste werkgever zijn in een stad of dorp. Als goede zorg uit de regio verdwijnt, zijn de patiënten en de leefbaarheid in een streek de dupe', aldus Bruins Slot dinsdag. (ANP)

Wouter Elsen van den

Of registreer u om te kunnen reageren.