Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

IKZ: geen vertrouwen in raad van toezicht

Medewerkers van het Integraal Kankercentrum Zuid (IKZ) hebben het vertrouwen in de raad van toezicht opgezegd.
IKZ: geen vertrouwen in raad van toezicht

Het personeel vreest voor een gehaaste doorvoering van de fusie met het landelijk kankercentrum (IKNL). ‘Wij hebben geen vertrouwen in een goede afloop van het vervolgproces’, zo staat in de brief die namens de medewerkers aan de raad van toezicht is gestuurd.

Onzorgvuldig

‘Wij zijn niet tegen de fusie met het IKNL, maar nu wordt het veel te gehaast en onzorgvuldig doorgevoerd’, aldus een woordvoerder van de personeelsleden van het centrum in Eindhoven. ‘Er is meer tijd nodig om deze samengang goed te laten verlopen en de kwaliteit van de zorgverlening te waarborgen.’ In de Tweede Kamer wordt vandaag gesproken over de perikelen, die nu al jaren duren.

ANP

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.