Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'45-minutennorm opnieuw onder de loep'

De 45-minutennorm bij ambulancezorg moet opnieuw onder de loep. Dat vindt voorzitter Hans Simons van Ambulancezorg Nederland.

De norm moet volgens hem niet direct worden losgelaten, maar ook niet krampachtig gehandhaafd. Snelheid is volgens Simons niet het enige dat telt. Soms zijn patiënten beter af als een ambulance doorrijdt naar een ander ziekenhuis voor een gespecialiseerde arts. En het ambulancepersoneel zelf kan ook veel doen voor een patiënt. "Eventueel extra opleiden van ambulancepersoneel of bijvoorbeeld meer differentiatie met die norm is het onderzoeken waard'', zegt Simons.

Discussie

Simons is verbaasd dat Ambulancezorg Nederland geen volwaardige plek heeft aan de onderhandelingstafel over de hervormingen in de zorg. "De ambulance is in twintig jaar tijd veranderd van puur een vervoersmiddel naar een dienst waarbij hoogopgeleid personeel belangrijke eerste zorg kan verlenen." (ANP - Foto: ANP Lex van Lieshout)

Lees ook:

NZa regelt geld voor ambulancedienst Walcheren
Ambulancezorg Zeeland onder verscherpt toezicht
Extra zuurstof in ambulance kan gevaarlijk zijn

Annelies Vermeulen

Eén reactie

  • no-profile-image

    ja das te mooi om waar te zijn

    Laat die gespecialiseerde ambulancezorg dan eerst hun eigen personeel opleiden ipv de IC's leeg te trekken en allerlei ziekenhuizen de opleidingskosten te laten betalen.

Of registreer u om te kunnen reageren.