Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

‘Onnodig risico’s na een hartinfarct’

Van de Nederlanders die een hartinfarct of een dotterbehandeling hebben gehad, loopt ruim 70 procent het risico onnodig vroeg te overlijden dan wel ernstige gezondheidsproblemen te krijgen. Dat meldt NRC Handelsblad. Het risico ontstaat doordat mensen niet de benodigde hartrevalidatie krijgen.
‘Onnodig risico’s na een hartinfarct’

Het NRC Handelsblad baseert zich op een onderzoek onder klanten van Achmea. Te weinig cardiologen verwijzen hun patiënten door. En patiënten hebben weinig animo voor revalidatie als zij er ver voor moeten reizen. De krant haalt ook een recent onderzoek van de Inspectie voor de Gezondheidszorg aan waaruit blijkt dat de kwaliteit van hartrevalidatie zeer wisselend is en dat te weinig patiënten die krijgen. De inspectie zegt dat de zorg in april op orde moet zijn. Anders treedt zij op. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter/ beeld ANP Jeroen Luizink)

Lees meer:

Zuid-Limburgse ziekenhuizen gaan samen dotteren
Bijna alle dottervergunningen uitgedeeld
'Sterfte hartinfarct met 80 procent gedaald

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.