Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Utrechts zorgcentrum moet OK's sluiten

Het ZBC Medisch Centrum Biltstraat in Utrecht heeft per direct zijn operatiekamers (OK) moeten sluiten. De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft dat bevolen, omdat bleek dat de hygiëne, infectiepreventie en medicatieveiligheid zo ondermaats waren dat patiënten gevaar liepen. Dat maakte de IGZ donderdag bekend.
Utrechts zorgcentrum moet OK's sluiten

Het ZBC had al eerder een waarschuwing gehad, maar tijdens een controle op woensdag bleek dat er nog altijd veel schortte aan de kwaliteit van de zorg. De operatiekamers en bijbehorende voorzieningen mogen pas weer open als de instelling de zaken weer op orde heeft. (ANP)

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.