Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Zorginstellingen moeten minder mediageil zijn

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen moeten terughoudend zijn met het meewerken aan activiteiten van media. Zij dienen altijd goede zorg voorop te stellen
Zorginstellingen moeten minder mediageil zijn

Dit schrijft minister Edith Schippers in een brief aan de Tweede Kamer op 26 maart.

Verontwaardiging

Ze reageert daarmee op de opnames die op de afdeling spoedeisende hulp van het VU medisch centrum zijn gemaakt. Over de opnames ontstond maatschappelijke verontwaardiging toen bleek dat patiënten niet vooraf om toestemming was gevraagd. Volgens Schippers bestaan er richtlijnen over de omgang met medische gegevens van patiënten en cameratoezicht en zal ze om problemen te voorkomen alle ziekenhuizen daar nog eens op wijzen. (anp) Foto: Lex van Lieshout

Lees meer:

VUmc betaalt 188.000 euro voor geschrapt tv-programma
VUmc maakt excuses aan alle patiënten
Inspectie wil opheldering van VUmc

8 reacties

 • no-profile-image

  William D. ( Bill ) Hermsen. Dordrecht.NL

  Communicatie met je Clienten is het belangrijkste als Organisatie. De Client is "je Brood op de Plank ", daar moet je van leven ! Als je slecht functioneert als Organisatie , moet je de konsekwenties accepteren en er mee stoppen. Persoonlijk verwacht ik in de toekomst - Martkwerking in de Zorg - dat er nogal wat Instellingen zullen verdwijnen / failliet - zullen gaan. De Politiek zal het geen zorg zijn.

 • no-profile-image

  martine

  Je hoeft geen reclame te maken voor je zorg, je moet het gewoon Uitvoeren.Ziekenhuis admiraal de Ruyter heeft ook van die domme radiospotjes,DOE geoon je werk zonder poeha.
  Marktwerking hoort niet bij de zorg

 • no-profile-image

  Johan Heesters

  En wie zijn het meest publiciteits- (en machts-)geil van alle mensen die leven van geld wat uit andermans zakken komt: juist, politici. En zo is de brief van Schippers als reactie op de politici die daar over in het geweer zijn gekomen op te vatten. Pot verwijt de ketel.

 • no-profile-image

  criet

  en meer patientgericht-niet dat ze met hun eigen organisatie overhoop liggen, toch?

 • no-profile-image

  de denkende mens

  heren, stop de piemeltjes maar weer terug in de broek, het gaat niet om wie de langste heeft...

 • no-profile-image

  Jan C

  Roland, je weet toch wat de reden is van de slechte prestaties van MVV, van minder hooi bij dit vroege voorjaar, van treinen die niet op tijd lopen, van het geleidelijk kleiner worden van Texel, van te hard rijden in de bebouwde kom, van vaak te veel zout op de friet van mediageil van ziekenhuizen (lees van ZEER DUUR BETAALDE EN ONGELOOFLIJK ""SLIMME"" bestuurders en managers)en nog duizend dingen meer. Roland, DAT LIGT AAN GEERT WILDERS. O ik moet schijten van Roland zijn uitlating, o nee dat ligt aan Geert. Roland ga maar naar die enorme sukkel van Cohen

 • no-profile-image

  Roland

  ziekenhuizen moeten dit inderdaad natuurlijk niet doen, maar een kabinet dat toestaat dat haar gedoogpartner de bevolking van een groot aantal landen van onze medelidstaten in de europese unie publiekelijk zwart maakt moet misschien eerst naar zichzelf kijken.

 • no-profile-image

  zorgverlener

  jullie hadden toch om marktwerking gevraagd???

Of registreer u om te kunnen reageren.