Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Patiënten mogen eigen narcosemuziek kiezen

In het Sint Elisabeth Ziekenhuis kunnen patiënten hun eigen muziek kiezen als ze onder narcose gaan. Het Tilburgse ziekenhuis heeft een proef gedaan op een van de operatiekamers en maakt dit wegens succes nu mogelijk op alle OK’s.
Patiënten mogen eigen narcosemuziek kiezen

Initiatiefnemer Peter van Dun, anesthesiemedewerker: ‘Patiënten zeggen dat ze nog nooit zo relaxt onder narcose zijn gegaan.’

Anesthesiestation met luidsprekers

De anesthesiemedewerkers in het ziekenhuis krijgen allemaal luidsprekers op hun anesthesie werkstation, waardoor ze muziek van internet kunnen laten horen in de OK. Van Dun kon naar zijn zeggen tot nu toe weinig betekenen voor patiënten in de paar minuten voor hun narcose. Nu kan hij hun favoriete muziek opzetten: ‘Patiënten raken minder gestrest onder narcose als ze tot rust komen en worden daarna ook rustiger wakker. Het helpt om aan iets leuks te denken, want waar je mee gaat slapen, word je mee wakker. Door muziek kunnen mensen zich beter voelen.’ (Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: St. Elisabeth Ziekenhuis

Lees meer:

Ziekenhuis Tilburg heeft nieuw bestuurslid
'Patiëntenverhalen verbinden ons met de waarheid'

Eén reactie

  • no-profile-image

    adje rem

    Housemuziek , heavy metal enz. op de OK. De medische vooruitgang is in dit regeltjesland toch grenzenloos.
    Chapeau.

Of registreer u om te kunnen reageren.