Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

App voor nazorg kankerpatiënten

Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) heeft een speciale applicatie voor de iPhone ontwikkeld voor (ex-)kankerpatiënten. Met de app kunnen zij samen met hun arts de nazorg volgen en plannen.
App voor nazorg kankerpatiënten

Uit onderzoek is gebleken dat de zorg na een oncologische behandeling cruciaal is voor het herstel op lange termijn, aldus het UMCG. Met de app krijgen kankerpatiënten direct inzicht in hun behandeling en onderzoeken. Verder legt het programmaatje alle controleafspraken vast en ook kunnen patiënten recente publicaties raadplegen die van toepassing zijn op de ziekte en vragen stellen aan hun arts. (Zorgvisie - ANP / foto: ANP Koen van Weel)

Lees meer

App voor controle op huidkanker
App moet borstkankerpatiënten mentaal ondersteunen
App tegen personeelstekort in de zorg

Carolien Stam

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.