Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

OLVG en Lucas Andreas willen fuseren

Twee Amsterdamse ziekenhuizen willen fuseren: het Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam West en het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Centrum Oost.
OLVG en Lucas Andreas willen fuseren

De ziekenhuizen hebben hun voornemen gemeld bij de NMa.

Beide zijn topklinische ziekenhuizen. Het Lucas Andreas Ziekenhuis neemt deel in het Obesitas Centrum Amsterdam B.V. Het OLVG heeft belangen in "diverse zorggerelateerde ondernemingen." (Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: Marcel Antonisse

2 reacties

 • no-profile-image

  Mr R.M. Dalmijn

  Mooie combinatie. De formele gang langs de NMa is natuurlijk, na de Friese toestemming [Norderbreedte en Tjongerschans] tijdverspilling voor alle betrokken partijen. Ben nog steeds zo benieuwd wat de NMa gaat vinden van de fusie Menzis en VGZ of CZ en Eureko. Met mevrouw Leijten aan het stuur hebben we dan zomaar 2 landelijke ziekenfondsen haar eerste bezuiniging wordt een rappe samenvoeging daarvan. Voor aanvullende verzekeringen kunnen we tegen die tijd gelukkig terecht bij de Koninklijke Shell Groep.

 • no-profile-image

  fred van de laar

  Het zou beter zijn wanneer het Lucas-Andreas een personele unie aangaat met het VUMC.
  Deze unie is efficienter voor de regio.

Of registreer u om te kunnen reageren.