Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Psychiatrische patiënten slachtoffer geweld'

Psychiatrische patiënten zijn vaker slachtoffer dan dader van geweld en ook zijn ze vaker slachtoffer dan de gemiddelde Nederlander. Dat concludeert de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek donderdag.
'Psychiatrische patiënten slachtoffer geweld'

Het is volgens de NWO voor het eerst dat onderzoek is gedaan naar geweld tegen psychiatrische patiënten. Volgens de onderzoekers moeten hulpverleners zich meer bewust worden van het fenomeen slachtofferschap bij psychiatrische patiënten en alert zijn op signalen. (ANP)

Lees meer:

OM wil grootschalige controle psychiatrische patiënten
Bidden helpt psychiatrische patiënten

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.