Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nieuwe kwaliteitseisen chirurgie gaan in 2013 in

Ziekenhuizen moeten binnen een jaar voldoen aan nieuwe kwaliteitseisen voor kinderchirurgie, traumachirurgie en de behandeling van maagkanker en uitzaaiingen in het buikvlies.
Nieuwe kwaliteitseisen chirurgie gaan in 2013 in

Vandaag bracht de Nederlandse Vereniging voor Heelkunde voor de derde keer een set kwaliteitsnormen uit.

Kwaliteitsverbetering

De kwaliteitseisen zijn onderdeel van het kwaliteitsbeleid van de NVvH. Ze gaan onder meer over de samenstelling van het behandelend team, de vereiste geavanceerde apparatuur, goed geregelde samenwerking tussen de verschillende betrokken disciplines, voldoende specifieke ervaring en het registreren van de resultaten van behandelingen in een database. Achmea bestuursvoorzitter Zorg & Gezondheid Roelof Konterman: “Het is goed dat de NVvH de vaart houdt in het ontwikkelen van kwaliteitsnormen. Voor veel zorg kan de kwaliteit nog steeds omhoog.”

Voldoen of stoppen

Achmea neemt de normen op in de inkoopafspraken voor 2013 die dit najaar beginnen. Op 1 juli 2013 moeten ziekenhuizen aan de kwaliteitsnormen voldoen of met de zorg stoppen, anders krijgen ze geen contract. Konterman: “Daarbij houden we rekening met regionale spreiding, zodat onnodig langere reistijden voor verzekerden worden voorkomen.” (Zorgvisie-Carina van Aartsen) Foto: ANP, Koen Suyk

Eén reactie

  • no-profile-image

    arno niem

    Hr Konterman alle RVB van zorgverzekeraars en ZN
    Kunnen jullie ook zsm de normen voor Hygiene niet opleggen het is toch te gek dat na 5 jaar nog 90% er een rommeltje van maakt

Of registreer u om te kunnen reageren.