Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

PVV-programma: Zorgbestuurder aansprakelijk bij wanbestuur

De PVV wil een toets voor bestuurders in de zorg die vooraf meet of iemand geschikt is. Mocht het toch fout gaat dan zullen bestuurders in de zorg hoofdelijk aansprakelijk gesteld worden bij aantoonbaar wanbestuur. Dat staat in de zorgparagraaf van het verkiezingsprogramma van de PVV.
PVV-programma: Zorgbestuurder aansprakelijk bij wanbestuur

De partij houdt voornamelijk vast aan veel punten uit het vorige programma. Zo wil de PVV de Agema-gelden (12.000 extra handen aan het bed) intact houden. De gevangenen worden er weer bijgehaald. ‘Gevangenen hebben recht op één uur luchten per dag, twee keer drie kwartier sporten per week plus recreatie. Ook nog gratis kleding en schoenen, salaris, roken op de eigen kamer. Onze mensen in verpleeg- en verzorgingshuizen kunnen daar alleen maar van dromen.’ Door gevangenen hun rechten af te pakken en bewoners hun rechten terug te geven, gaan we een eind in de goede richting, vindt de PVV.

Behoud verzorgingshuizen

Ook geeft de partij af op de Kunduz-coalitie vanwege het schrappen van de rollator uit het basispakket, de ‘bizarre’ verhoging van het eigen risico en de introductie van liggeld in het ziekenhuis. Liever ziet de PVV dat er wordt ingezet op buurtzorg, kleinere zorginstellingen en eenvoudige medische ingrepen door huisartsen. Tot slot wil de partij zeer graag de verzorgingshuizen behouden om te voorkomen dat ouderen verkommeren, vereenzamen en vervuilen wanneer zij in hun eigen huis blijven wonen.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: PVV )

Zorgparagraaf

Lees hieronder de complete zorgparagraaf in het verkiezingsprogramma van de PVV:


6 reacties

 • no-profile-image

  adje rem

  Het storten van een borgsom ( 1 jaarsalaris)in plaats van een vaak belachelijke en onterechte ontslagvergoeding kan helpen het aanbod van capabele managers en bestuurders te vergroten en de old-boys-netwerkers weg te filteren.In het bankwezen is nog genoeg plaats voor deze incapabelen.

 • no-profile-image

  Mark

  Bestuurders zijn al aansprakelijk voor wanbestuur. Net als alle andere wanpresterende of crimineel gedragende medewerkers in de zorg. Waarom de wet nog een keer als programmapunt opnemen?

 • no-profile-image

  Janssen

  MMM dus de lageropgeleiden komen dus niet meer in aanmerking voor werken in de zorg.
  Welke manager neemt dan nog lager opgeleiden aan? Dan ga ik voor minimaal HBO. Dek ik mij enigszins in op intellect.

  Helaas wordt de zorg dan wel weer duurder en stijgen de uitkeringen.

 • no-profile-image

  T.

  Kan er ook zo'n toets komen voor aspirant kamerleden? vooral de dames en heren van de PVV maken er een potje van.

 • no-profile-image

  criet

  niet aleen aansprakelijk in de zorg, maar ook in alle takken, waaronder de burgers noodlijden

 • no-profile-image

  Maarten

  Hoeveel vraagt de PVV eigenlijk voor een standpunt? Misschien kan Actiz een antwoord op die vraag geven?

Of registreer u om te kunnen reageren.