Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Nep thuiszorgcontroleurs actief in Breda

De gemeente Breda waarschuwt voor nepcontroleurs in de thuiszorg. Volgens de gemeente gaat het om mensen die zich uitgeven voor thuiszorginspecteur. Dat meldt nieuwssite Bredavandaag.nl.
Nep thuiszorgcontroleurs actief in Breda

Vorige maand kwamen vijf meldingen binnen over nepcontroleurs. De gemeente adviseert mensen dan ook altijd naar een legitimatiebewijs te vragen als iemand binnen wil komen en zich uitgeeft als medewerker van de gemeente Breda. Daarnaast informeert de gemeente altijd eerste schriftelijk voordat controleurs op pad worden gestuurd.

Identificatie

Om te voorkomen dat mensen gedupeerd kunnen worden door nepcontroleurs, zijn in de brief van de gemeente, naast een datum en een tijdstip, de namen genoemd van de controleurs die langs kunnen komen. Zij legitimeren zich met een specifieke identificatiepas, aldus Bredavandaag.nl. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

'Kwaliteit Bredase zorgaanbieders ter discussie'
Actie tegen Rotterdams thuiszorgbeleid
NZa signaleert onterechte declaraties in thuiszorg

Gerelateerde tags

Of registreer u om te kunnen reageren.