Hoofd Horeca Sascha van Eykern is enthousiast over het zelf samenstellen van de maaltijden aan het bed: ‘De patiënt hoeft niet meer ’s ochtends te kiezen wat hij ’s avonds wil eten, maar beslist bij het moment van uitserveren. Daarnaast is er meer keuze uit verschillende gerechten en kunnen mensen zelf aangeven of ze een grote of juist kleine portie willen. Patiënten reageren positief op het nieuwe maaltijdconcept. We zijn dan ook erg blij dat we hen op deze manier nog beter van dienst kunnen zijn.’
‘Meals on Wheels’
Voorheen gaven patiënten ’s ochtends hun keuze voor de warme maaltijd door, die ’s avonds afgepast op een dienblad werd aangeboden. Met het maaltijdconcept ‘Meals on Wheels’ kunnen patiënten nu op het moment zelf een keuze maken uit het dagelijks variërend assortiment met voor-, hoofd- en nagerechten.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: Bethesda )
Lees ook:
Patiënten HagaZiekenhuis kiezen zelf maaltijd via terminal
‘OLVG heeft beste ziekenhuismaaltijd van Amsterdam’
Keuzesysteem voorkomt weggooien ziekenhuismaaltijd
Niet nieuw! Maxima Medisch Centrum heeft dit concept als enkele jaren. Het mooie van het systeem is dat er nog maar 5% van het eten weggegooid wordt, terwijl dat bij het oude systeem meer dan 40% was.