Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Schippers noemt situatie VUmc onacceptabel

In een interview met BNR Nieuwsradio noemde demissionair minister Schippers van VWS het conflict tussen de specialisten van het VU Medisch Centrum onacceptabel.
Schippers noemt situatie VUmc onacceptabel

‘Het conflict tussen de specialisten ettert nu echt te lang door’, zegt Schippers in het interview. Ze is enorm verbaasd over de situatie. ‘Ik denk dan als simpel mens: jullie zijn allemaal hoogopgeleide mensen die kiezen voor een vak waarbij je ernstig zieke mensen beter moet maken. Kunnen jullie niet over je eigen schaduw heenstappen?’

Gegevens achterhouden

Schippers vindt haar woorden mild als ze zegt dat de raad van bestuur de inspectie onvolledig heeft ingelicht. ‘Cruciale gegevens zijn achtergehouden.’ De minister heeft geen enkel begrip voor de ruzie tussen de artsen. ‘Het zijn allemaal professionals die allemaal een eigen kijk op zaken hebben. Gelukkig gaat de samenwerking in veel ziekenhuizen goed. Conflicten kunnen altijd onstaan, maar dit conflict ettert al zo lang door, het is echt onacceptabel.’ (BNR Nieuwsradio – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

NPCF: 'Bestuur VUmc moet opstappen'
Asmtafonds is bezorgd over situatie VUmc
VU mc sluit afdeling longchirurgie
VUmc staat onder verscherpt toezicht

Gerelateerde tags

9 reacties

 • no-profile-image

  adje rem

  Beste Antoinette Vietsch .Hopelijk gaat ARGOS nog eens onderzoeken hoe incestueus politici en megalomane omhooggevlogen met gebakken lucht gevulde ego`s met elkaar paren, zoals ook vroeger onroerend-goed-bezit in bepaalde regio`s en religies tot kleffe familieverhoudingen en dito gedrag leidde. Maar de huidige ""privacywetgeving "" is voor dit soort criminele witteboorden ,altijd fotogeniek in werkhouding met de armen gekruist , en hun organisaties een uitvlucht om meewerken aan onderzoek te weigeren .Beste Amiz: Daar hingen camera`s, maar je zag nooit iemand door hun mistige voorgrond, kijk maar , er was zelfs geen geurspoor, want o.a. de actinobacter veermania is altijd in Frankrijk. William D. (Bill) enz. en LPB vragen van deze minister daadkracht !! hoe durft u dit te vragen aan iemand die nog steeds onder de Balkenendenorm zit en de eindjes van 75 miljard zorgeuro `s aan elkaar moet knopen .
  Kort geleden las ik de vraag aan NAVO-secretaris LUNS: hoeveel mensen werker er bij de NAVO. Zijn antwoord was : ongeveer de helft. Mijn vraag is : Hoe is de verhouding tussen het aantal banen en het aantal werkenden in de Zorg ??Proficiat hoor . Elk getal is goed .Iedereen heeft dus gelijk met zijn ""Polder""landmening. Overigens beste Jan C.In elk , zich christelijk noemend , tehuis is uw bovenstaande eerste woord reden om niet meer met u te communiceren. foei, w.a. Wat in dit soort instellingen ook fout gaat of gedaan wordt, het is altijd GOD`s WIL, VERDOMME.

 • no-profile-image

  Antoinette Vietsch

  Opmerkelijk dat niemand zich afvraagt wie de Raad van Toezicht benoemd of wie er verder politiek verantwoordelijk is bij een academisch ziekenhuis.

 • no-profile-image

  Jan C

  Verdomd nu lees ik dat ex minister Veerman (met grote vakantieboerderij in Frankrijk) in de RvT van het VUmc zit. Diezelfde die precies wist waarom Wilders zo slecht is (de pot verwijt...). Het is misschien een stokpaardje van mij maar Geert was ENIGE fel tegen maar eenmaal douchen in de zorginstelling (ook bij heet weer). Veerman: doortrekken die knaap nu de aap uit de mouw komt. BAH

 • no-profile-image

  Pieter

  Demissionair minister Schippers:‘Ik denk dan als simpel mens: jullie zijn allemaal hoogopgeleide mensen die kiezen voor een vak waarbij je ernstig zieke mensen beter moet maken. Kunnen jullie niet over je eigen schaduw heenstappen?’ Het antwoord is 'Nee'! Het zijn enorme ego's.

 • no-profile-image

  Jan C

  SCHANDALIG. HADDEN AL LANG WEG MOETEN ZIJN. Voor een snabbel aan de Directie laten ze Oerlemans op de OK filmen (schandalig)en nu hangen ze een klokkenluider op -- nadat gebleken is dat ze een moeilijk probleem niet aankunnen -- maar nog erger nadat ze alles en hun onkunde in de doofpot hadden willen stoppen. RvB en RvT: eruit met die criminelen.
  Schippers heeft ook boter op haar hoofd. Zij wist dit al in maart en het is nu bijna september; half jaar later. Waarschijnlijk gaan we in sept nog grotere kneuzen stemmen want het gaat elk jaar achteruit met het intellect en daadkracht

 • no-profile-image

  LPB

  De arts klokkenluider dient volledig beschermd te worden , minister maak een goede klokkenluiders regeling. Aub

 • no-profile-image

  Amiz Delft

  De directie had beter camera's op kunnen hangen in de directiekamers

 • no-profile-image

  MH

  Hoge IQ ? aan hoge EQ/SQ; arrogantie, prima donna gedrag, ivoren toren ... en degene die het openbaar maakt is op non actief gezet.Hoeveel medische fouten en wantoestanden in ziekenhuizen moeten wij nog slikken en hoeveel blijft onder water?

 • no-profile-image

  William D. ( Bill ) Hermsen. Dordrecht.NL

  Wordt het niet eens tijd , dat een Minister bij zulke conficten gelijk naar het ziekenhuis stapt en persoonlijk orde op zaken stelt. Face to Face , werkt nog steeds het beste. Dit conflict duurt te lang ten koste van de Client van de Zorg en de Belastingbetaler ! Politiek laat ook eens je ware gezicht zien , waar je voor staat . Kwaliteit van Zorg.

Of registreer u om te kunnen reageren.