Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

'Witte fietsenplan' voor scootmobielen in Montfoort

Gemeente Montfoort wil een ‘witte fietsenplan’ opzetten voor scootmobielen. Ouderen hebben hierdoor niet allemaal een eigen scootmobiel nodig, maar doen beroep op een poule wanneer zij de elektrische wagen nodig hebben.
'Witte fietsenplan' voor scootmobielen in Montfoort

Wilma Houdijk van Stichting Welzijn legt aan RTV Utrecht uit dat de scootmobielen veelvuldig ongebruikt in de schuur staan. Ouderen hebben de scootmobiel slechts af en toe nodig. Met het nieuwe plan kunnen ouderen een scootmobiel bestellen als ze hem nodig hebben. Het wagentje wordt dan door vrijwilligers langs gebracht.

Scootmobielpoule

Houdijk verwacht dat het plan doorgevoerd gaat worden. ‘Ik kan me niet voorstellen dat iemand tegen is. Het plan is te simpel om waar te zijn. Het kost de gemeenschap eigenlijk geen geld. We gaan de scootmobielen huren van de leverancier, dus dat is een klein huurbedrag per maand. Wat mij betreft blijft de scootmobielpoule ook gratis.’ De gemeenteraad moet het plan nog wel goedkeuren.

6 reacties

 • no-profile-image

  Mijnscoot.nl

  Ik vind het een nobel plan, zie alleen veel beren op de weg, want hoe zit het als ze leeg zijn of stuk? http://www.mijnscoot.nl

 • no-profile-image

  tibebojo

  wie verstrekt de scootmobielen?denk daar is over na mensen van boven de 75 t/90 jaar nog nooit op zo,n ding gereden daar worden ze nog aan verstrekt ze weten niet eens dat zo,n ding moet worden opgeladen en constant aan de stroom moet pas geleden nog ze had hem nog nooit gebruikt maar de accuus wel kapot,maar er worden zo weer 2 nieuwe opgezet,daar word niet moeilijk over gedaan,zelf wilde ik graag een extra knopje links kan alleen maar rechts gas geven moet daar notabene 3 jaar lang €3per maand voor betalen,alleen het het idee al,gewoon belachelijk

 • no-profile-image

  Lei

  Een eigen bijdrage is er al jaren, rotjeknor, en veel meer dan jij noemt, 3 jaar lang en gecontroleerd op gebruik wordt er ook. Je kletst uit je nek.

 • no-profile-image

  Rinie

  @ Rotjeknor, een eigen maandelijkse bijdrage (bijv. tussen € 10 en € 40 en afhankelijk van het inkomen)voorkomt dat de scootmobielen ongebruikt bij mensen blijven staan.

 • no-profile-image

  rotjeknor

  doe maar eens controleren hoeveel mensen een scootmobiel heb die niet gebruikt worden dan kan de helft minder uit gegeven worden of aan mensen die hem wel gebruiken .

 • no-profile-image

  Lei

  Het is levensgevaarlijk om zomaar mensen op een geleende scootmobiel te laten rijden.Verder is het gewoon bezuinigen om een scootmobielpool op te richten.
  op www.scoottiegids.nl is hier al vaker over gediscussieerd.Dus stop dat onzinnig bezuinigings beleid

Of registreer u om te kunnen reageren.