Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Botsing Wilders en Slob in debat over zorg

PVV-leider Geert Wilders en ChristenUnie-leider Arie Slob botsten stevig in het laatste lijsttrekkersdebat dinsdagavond.
Botsing Wilders en Slob in debat over zorg

Het meningsverschil ging over de ouderenzorg.

Verzorgingshuizen

Wilders vond het een schande dat Slob in het begrotingsakkoord van de Kunduz-coalitie de verzorgingshuizen afschaft waardoor ouderen op straat komen te staan. Slob ontkende dat. Hij benadrukte dat de zorgkosten teruggebracht moeten worden: 'We moeten nu keuzes maken die misschien niet fijn zijn, maar wel nodig.' Wat de ChristenUnie betreft gaat bijvoorbeeld de rollator weer uit het basispakket.
SP-leider Emile Roemer noemde dat 'een hellend vlak'’, samen met onder meer plannen voor liggeld in het ziekenhuis en een hoger eigen risico. Volgens Roemer is dat een boete op ziek zijn. (anp)

Lees meer:

Zorg Zonder Markt lanceert zorgmanifest
Eigen risico niet heilig voor SP

Gerelateerde tags

2 reacties

  • no-profile-image

    criet

    als je kritisch ben hebben beide een beetje gelijk, maar zullen nooit dit aan kunnen pakken

  • no-profile-image

    Esther Nieuwenhuizen

    Trendy kinderwagen bij gezinsuitbreiding toch niet anders dan investeren in mooie rollator bij ouder worden? Kwestie van lifestyle. Hoe meer levensfase gebonden onderdelen worden gestigmatiseerd als ziekte hoe meer ouderen afhankelijke burgers worden. En het antwoord op deze doorgeslagen afhankelijkheid, kan overheid helemaal niet waarmaken gezien economische situatie.

Of registreer u om te kunnen reageren.