Exclusief toegankelijk Registreer voor toegang tot Zorgvisie.nl Lees meer

Negen klachten over VUmc bij IGZ

De Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) heeft negen klachten ontvangen over het VUmc sinds de IGZ het ziekenhuis onder verscherpt toezicht stelde. De patiënten klagen over onnodige risico's die in het ziekenhuis genomen zouden worden. Dat meldt het NRC Handelsblad.
Negen klachten over VUmc bij IGZ

Een van de klachten wordt sowieso door de IGZ meegenomen in het onderzoek naar het ziekenhuis. De klacht betreft een vrouw die in maart 2012 overleed op de intensive care. In het dagblad vertelt haar partner dat zij na een niertransplantatie per ongeluk een dubbele dosis van een weerstandsonderdrukkend medicijn kreeg. De man betwijfelt of de transplantatie verantwoord was, omdat zijn partner een gebrekkige weerstand had omdat ze aan een auto-immuunziekte leed. Volgens hem had ze geen nieuwe nier nodig. Over de andere klachten wil de IGZ nog niets kwijt, omdat ze 'net binnen' zijn.
(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP)

Lees ook:

Piet Postmus moet plan maken van VUmc
Fred Plukker gaat puinruimen in het VUmc
Onderzoek naar bestuur en toezicht VUmc
VUmc staat onder verscherpt toezicht

Eén reactie

  • no-profile-image

    Jan C

    En van die mevrouw wiens vader ten onrechte overleden is. Hebben de boeven van de RvB dat al op de achtergrond genanoevreerd. Kan allemaal in dit land

Of registreer u om te kunnen reageren.